Translate

28 במאי 2022

עוגת אגוזים

 המצרכים

כוס אגוזים מלך טחונים גס

6 ביצים מופרדות

כוס ורבע סוכר

1 א אפיה 

1 ס. וניל

3/4 כוס שמן

כוס מיץ תפוזים

כוס וחצי קמח מנופה

אופן ההכנה

להקציף חלבונים הקצפה קלה להוסיף את הסוכר בהדרגה לקצף יציב ועדין

לקערת החלמונים להוסיף את האפיה להקציף על מזלג להוסיף מיץ מחצי לימון 🍋 

ן ניח 5 דקות זה תופח והבלילה חלקה

להוסיף את החלמונים לקצף החלבונים להמשיך להקציף במיקסר עד לקצף אחיד להנמיך את המיקסר ולהוסיף שמן בשובל אחיד עד סיום השמן

לערבב קמח ואגוזים יחד בקערה נפרדת

ולהוסיף ידני ובקיפול את המיץ תפוזים והקמח לסרוגים עד בשלוש פעמים  לקפל בעדינות לש ור על הנפח 

לשמן בנית עגולה או מרובעת  לאפות 175 מעלות עד שקיסם


יצא כמעט יבש

בסיום האפיה 

להוציא להניח את העוגה ולכסות במגבת לשמור על הלחות

אופצות

1 לצפות בקרם שמנת מתוקה

2 לצפות בגאנש שוקולד לבן או מריר

3לפדר א סוכר

לכל האופציות רצוי להרטיב את העוגה  במיץ תפוזים עם כף סוכר מחומם דקה במיקרו 

טיפ ממני

לא מכינים עוגה לפני שקוראים את כל המתכון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה