Translate

3 בדצמ׳ 2013

מרק שעויעית אסלי

מצרכים:

כוס  וחצי שעועית לבנה מושרית לילה מראש.
1/4 כוס שמן
4 שיני שום קלופים
2 ליטר מים
2 כפות  גדושות רסק עגבניות
1/4 כפית סוכר
כף גדושה  פפריקה
כפית כמון
1/4  כפית כורכום
פפריקה חריפה לטעמכם
א. מרק עוף או בשר(אפשר ורצוי ציר)
פלפל לבן טחון
מלח (בזהירות כי מרק עוף מלוח)

אופן ההכנה:

. לטגן את השום קלות,
 להוסיף את שאר המצרכים
 חוץ מהמים. והרסק לערבב אותם יחד ולהוסיף לסיר להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית. לבשל  עד לריכוך השעועית  , מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים. במידה וסמיך מידי להוסיף עוד מים.
אני מבשלת את השעויעת בסיר לחץ, וזה מהיר כחצי שעה  בערך ,ואז מוסיפה תבלינים  כך שאם ברצונכם  לבשל עם בשר זה יוצא נהדר, אם תחליטו בלי סיר לחץ זמן הבישול יתארך,  את  המרק אני מגישה בלווי צנימים שנמרחו בשמ

ן זית וזעטר ושום כתוש אחלה מרק

תגובה 1: