Translate

27 באוק׳ 2009

חג החנוכה בלי ספנז זה לא חנוכה.

ספנ'ז הסופגניה המרוקנית :
מי לא טעם ספנ'ז סופגניה מרוקאית , אשר מכינים אותה בבוקר לכלה. או בערב החינה .אבל אני כל פעם שלא ידעת מה להכין ארוחת ערב .הכנתי ספנז וזה נהדר עם כוס תה עם נענע . אז בחנוכה עדיפות ברוב קולת קיבלה הסופגניה ממרוקו.
המצרכים:
1 קג" קמח
1 א אפיה
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר.
1 ביצה
כף ערק
מים פושרים שלוש וחצי כוסות.(הבצק צריך להיות דליל)בערך אם חסר אפשר להוסיף עד לקבלת בצק דליל 
אופן ההכנה: בקערה להניח את כל המרכיבים . להוסיף מים לאט כל פעם כוס עד שמקבלים בלילה מעט דביקה מניחים להתפחה כשעה.  מורידים נפח ושוב תפיחה  עד להכפלת הנפח מחממים שמן קנולה בסיר עמוק . מהבצק קורצים כדור עם אגודל יוצרים חור באמצע ומניחים בעדינות בשמן החם . על אש בנונית מטגנים משני הצדדים מנחים בנייר סופג . מפזרים סוכר או דבש... בהצלחה ובתאבון..



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה