Translate

15 באוג׳ 2013

ריבת גזר גמדי

1 חבילה של גזר גמדי קפוא
50 גרם צימוקים 
1 כוס מים
750 גרם סוכר
1/2 כוס מיץ מלימון טרי
2 מקלות קינמון
1/3 כוס קוניאק רצוי לא חובה
ציפורן לפי הטעם (אני שמה שנים  יבש)
(שקדים קלויים בסיום בישול הריבה לקישוט.
אופן ההכנה:
  1. מניחים את הגזרים והצימוקים  בסיר רחב,
     ויוצקים עליהם את המים.והקוניאק
     מניחים על להבה ומבשלים כעשר דקות.
  2. מוסיפים את הסוכר,מיץ הלימון והקינמון. ציפורן  מערבבים ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כשעה,
     או עד שמתקבל סירופ צמיג שקוף ודבשי.
  3. מצננים ומעבירים לכלי בעל סגירה הרמטית.

2 תגובות: