Translate

22 באוג׳ 2013

כוכבים בריבה ביתית

המרכיבים לבצק: 

200 גרם מחמאה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות גדושות קמח
חצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
רבע כוס מיץ תפוזים

למלית:

ריבה   אני מילתי בריבה ביתית



לפדר מעל העוגיות המחוררות בלבד

אבקת סוכר

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים מחמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה עד שתערובת קרמית
 מוסיפים וניל ומעבדים קצרות.
 מנפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח.
 מוסיפים מיץ לסרוגין  עם חצי כוס מתערובת הקמח ומעבדים למשחה חלקה ואחידה
 מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
 מחממים תנור ל 170 מעלות.
 מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים פרחים מכל הבצק (את היתרה מרדדים ושוב קורצים לפרחים).
 מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
 קורצים ממחצית הפרחים עיגול במרכז באופן שווה לכמות ללא חור
 אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע ומזהיבות קלות. מצננים
 מפזרים אבקת סוכר על הפרחים עם החור במרכז.
 מניחים כפית ריבה במרכז הפרחים השלמים.
מכסים כל פרח עם ריבה, בפרח מחורר ומאובק באבקת סוכר. מהדקים קלות. מגישים מיד, או מאחסנים בכלי אטום בשכבה אחת,

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה