1 ק"ג קמח
• 50 גרם שמרית
• 3 כוסות מים פושרים
• 1 כף סוכר
• 1 כף מלח
• חצי כוס שמן זית
אופן הכנת הבצק:
• מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערה, ומערבבים היטב
• מוסיפים את המים בהדרגה ואחריהם את השמן, וממשיכים לעבד עד לבצק אחיד
• מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עד שהוא נספג בבצק באופן מלא
• עוטפים את הבצק בשמן זית, ומכסים במגבת להתפחה של שעה וחצי - עד להכפלת נפח הבצק.
• מחלקים ל-6 כדורים את הבצק, ומשטחים את הכדורים לעובי של 2 ס"מ
• מתפיחים שוב - הפעם לחצי שעה (שוב הכפלת הנפח)
• מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות) אם יש לכם אבן שמוט - מחממים אותה עם התנור
• מניחים בתבנית את כדורי הבצק אחרי ששוב אותם לצורה של פיתה (או על אבן שמוט) למרוח שמן זית הוספתי עשבי תיבול שימו מה שאתם מעדיפים ופיזרתי מעט מלח גס וזעתר אתם פזרו מה שתרצו ומכניסים לתנור
אני אפית בתנור רגיל על נייר פרגמנט.
• אופים במשך כ-10 עד 12 דקות עד להזהבה
• מוציאים את הלחם מהתנור כשהוא התחיל לקבל גוון חום בהיר.
בתיאבון!
• 50 גרם שמרית
• 3 כוסות מים פושרים
• 1 כף סוכר
• 1 כף מלח
• חצי כוס שמן זית
אופן הכנת הבצק:
• מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערה, ומערבבים היטב
• מוסיפים את המים בהדרגה ואחריהם את השמן, וממשיכים לעבד עד לבצק אחיד
• מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עד שהוא נספג בבצק באופן מלא
• עוטפים את הבצק בשמן זית, ומכסים במגבת להתפחה של שעה וחצי - עד להכפלת נפח הבצק.
• מחלקים ל-6 כדורים את הבצק, ומשטחים את הכדורים לעובי של 2 ס"מ
• מתפיחים שוב - הפעם לחצי שעה (שוב הכפלת הנפח)
• מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות) אם יש לכם אבן שמוט - מחממים אותה עם התנור
• מניחים בתבנית את כדורי הבצק אחרי ששוב אותם לצורה של פיתה (או על אבן שמוט) למרוח שמן זית הוספתי עשבי תיבול שימו מה שאתם מעדיפים ופיזרתי מעט מלח גס וזעתר אתם פזרו מה שתרצו ומכניסים לתנור
אני אפית בתנור רגיל על נייר פרגמנט.
• אופים במשך כ-10 עד 12 דקות עד להזהבה
• מוציאים את הלחם מהתנור כשהוא התחיל לקבל גוון חום בהיר.
בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה