12/16 ראשי ארטישוק (טריים או קפואים )מושרים במיי מלח ולימון שעתיים
מילוי בשרי לארטישוק:
1/2 קילו בשר טחון (רצוי חצי בשר בקר וחצי עוף טחון)
1 בצל גדול
1 ביצה
1 תפוח אדמה קטן
1/2 חבילה פטרוזיליה
2 כפות פירורי לחם
3 כפות שמן
כפית מרק עוף
מלח
1/2 כפית תבלין לקציצות (ראס לחנות) או תבלין בהרט
הציפוי
ביצה טרופה
הציפוי
ביצה טרופה
קמח (בפסח קמח מצות דק מאוד)
שמן לטיגון עמוק
חומרים לרוטב:
3 כוסות מים
3-4 בצלים קצוצים
5-6 שיני שום
4-5 עלי סלרי (כרפס)
מעט כוסברה קצוצה
מיץ מחצי לימון
רצוי לימון ביתי כבוש שלוש פרוסות או אחד ננסי
רצוי לימון ביתי כבוש שלוש פרוסות או אחד ננסי
קורט כורכום
כפית מרק עוף,
מלח פלפל,
השמן בו טגנו ארטישוק בערך 1/2 כוס לשמור לרוטב
אופן ההכנה:
לקצוץ את פטרוזיליה, תפוח האדמה והבצל, במעבד מזון לקצוץ גס
להעביר לקערה לסחוט בידיים מעט את הנוזלים שנוצרו,
להוסיף את הבשר ושאר התבלינים ללוש היטב
להוסיף את הבשר ושאר התבלינים ללוש היטב
לתת לנוח כ-10 דקות לספיגת הטעמים ,
ליצור קציצה גדולה חלקה למלא את ראשי ארטישוק במילוי הבשר להדק היטב, לצפות בקמח, וביצה לחמם שמן עמוק לטגן משני הצדדים.
הכנת הרוטב:
בסיר שטוח לטגן את הבצל השום עד שקיפות , להוסיף את המים ואת כל חומרי הרוטב להביא לרתיחה, לסדר את ראשי ארטישוק צפוף ככל האפשר שהמילית כלפי מעלה, לכסות ולבשל על אש נמוכה כשעה.
להסיר את המכסה להוסיף את כוסברה ומיץ הלימון, להמשיך לבשל עד הרוטב מסמיך
(באותו האופן אפשר למלא פיטריות שמפיניון גדולות ללא השרייה במי מלח)
(באותו האופן אפשר למלא פיטריות שמפיניון גדולות ללא השרייה במי מלח)
ניתן להוסיף לפי הטעם ירקות כמו אפונה
או שומר לפי מה שאוהבים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה