Translate

17 ביוני 2011

עוגת קינמון ושמנת בחושה מדהימה

המצרכים

50 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת (אפשר להחליף בכמות זהה של שמן)

1/4 כוס (40 מ"ל) שמן

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

2ביצים

1/2 כפית קינמון טחון

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.

2. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכל יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים שלושת-רבעי כוס (150 גרם) מהפירורים לקערה נפרדת.

מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.

3. יוצקים את עיסת העוגה לתבנית המשומנת, ומפזרים מלמעלה את הפירורים. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת היטב. מוציאים ומצננים קצת. אם לא אוכלים מיד, שומרים את העוגה, עטופה היטב,


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה