Translate

17 ביוני 2011

חלות מקסימות לשבת חתן


מצרכים:
1 ק"ג קמח לבן
1 שקית "שמרית"
חצי שקית משפר אפיה (לא חובה)
3/4 כוס סוכר (150 גר')
1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)
2 ביצים ( גודל L )
1 כף מלח שטוחה
כ 1/2 2 כוסות מים פושרים
1 ביצה טרופה למריחה
שומשום או פרג לפיזור
אופן הכנה:1. מכניסים לתוך קערה קמח, משפר אפיה, שמרית, סוכר, מלח, שמן וביצים.
2. לשים במהירות אטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות.
3. משהים בכלי מכוסה ל 15 דקות בלבד (במידה ולא השתמשתם במשפר לאפייה ביתית של "שמרית" יש לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).
4. מחלקים את הבצק חלה ל- 9 כדורים שווים, מחלקים כל כדור ל 3 חלקים יוצרים רצועות וקולעים מכל כדור (בעזרת שלוש הצמות) חלה. מניחים בתבנית שטוחה עם נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת נפח החלה.
5. מורחים כל חלה בביצה טרופה בוזקים שומשום או פרג ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-35 עד שהחלות זהובות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה