Translate

7 בדצמ׳ 2009

מוקרם קריספי למעלה ועסיסי מתחת לקליפה....



פסטה מוקרמת :

  • 1 חב' פסטה מסולסלת או כל צורה אחרת.
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כפות קמח
  • 50 גרם חמאה
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט (קורט)
  • חלב לדילול לפי הצורך
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 1 קופסאה פטריות חתוכות (רצוי טריות)
  • 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עם השמן זית מוסיפים מלח ופלפל עד להשחמה, מורידים מהאש ושמים בצד.
מחממים את החמאה עד להמסה מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח. מערבבים לבלילה חלקה. מתחילים להוסיף שמנת מתוקה תוך כדי ערבוב ואז מחזירים לחימום והסמכה מוסיפים תבלינים ומעט חלב למרקם סמיך אבל לא סמיך מידי. מוסיפים תבלינים (מלח פלפל לבן ואגוז מוסקט). מרתיחים את הפסטה לפי ההוראות לבישול יש להקפיד שלא לבשל זמן ארוך. מסדרים בתבנית חצי מכמות הבצל והפטריות מוסיפים את הפסטה המסוננת מפזרים מעט שמן זית עם שאר הבצל והפיטריות. מפזרים על הכל גבינה מגורדת (צהובה/פרמזן או אחרת) שופכים את בלילת השמנת ומערבבים קלות במזלג. בכדי לפזר את  בלילת השמנת מכסים בנייר אלומניום לתנור 160 מעלות רבע שעה מורידים את הנייר אלומניום לעוד עשר דקות ומגישים. 

טיפים :
אפשר להכין את בלילת השמנת מראש ולשמור במקרר על מנת לקצר את הזמן ההכנה.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה