את המתכון הזה מקדישה לשכנה יקרה מילדותי הרחוקה תמו יקרה ממנה הכרתי את המילה תמריקה זכרונות ילדות חודרים ישר ללב בריחות הסיפורים תהיי נשמתה בגן העדן אמן💐💐💐
*גמבה גדולה חתוכה לרצועת
*פלפל ירוק חריף חתוך רצועות
*ראש שום שלם פלוס* ארבע שיני שום
*2 כוסות חומוס מבושל מסונן
*3/2 פרוסות לימון כבוש ביתי
*חופן כוסברה קצוצה דק
תבלינים: רבע כפית כמון, רבע כפית כורכום במקור זעפרן, שתי כפות פפריקה מתוקה או כף חריף כף מתוק, כף תבלין לדגים
מלח לפי הצורך
כל דג שתבחרו אני הכנתי מנסיכה הנילוס, מושטים ללא עור
להשרות במים חומץ רבע שעה
לשטוף היטב את הדגים
להניח בסיר סוזט את גמבה שיני שום עם רבע כוס שמן לטגן קלות להוסיף עגבנייה קלופה וקצוצה להקפיץ מעט ואז להוסיף את החומוס חלק מהכוסברה להוסיף תבלינים לערבב שיעטפו את הירק להוסיף כוס מים לבשל להסמכה הרוטב להוסיף את הדגים להשקות אותם עם הרוטב לפזר שוב כוסברה לבשל על אש נמוכה אחרי 25 דקות להוריד מכסה לפזר סיבוב שמן זית לתת לזה לקבל צבע משי ולהנות
אם חסר נוזלים להוסיף בזהירות
אם חסר שמן להוסיף בזהירות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה