Translate

24 באפר׳ 2014

עוגת גבינה בציפוי טחינה ושמנת

6 ביצים מופרדות

300 גרם (½1 כוסות) סוכר

500 גרם גבינה לבנה 9%

1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%

50 גרם (5 כפות) אינסטנט פודינג וניל

40 גרם (4 כפות) קורנפלור

  
לציפוי:

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

3/4 כוס טחינה גולמית אלרז

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 שוקולד מריר או חלב ממוס לקישוט


אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מכינים את המלית: מקציפים חלבונים וכוס סוכר כ-5 דקות לקצף יציב אך לא יבש. מעבירים לקערה אחרת.
  • שמים בקערת המיקסר את הגבינות, החלמונים, הסוכר הנותר, אינסטנט פודינג וקורנפלור. מקציפים לתערובת אחידה.
  • מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינות ויוצקים לתבנית.
  • אופים כשעה עד שהעוגה מזהיבה אבל עדיין רוטטת מעט במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו לפחות 3 שעות. מוציאים, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך הלילה.
  • מכינים את הציפוי: מקציפים את  השמנת מתוקה ,מוסיפים החומרים לקרם יציב, יוצקים על העוגה ומחליקים. לאחר קירור לקשט עם שוקולד מוממס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה