Translate

8 בדצמ׳ 2013

עוגת שוקולד קוקוס וחלב מרוכז

עגולה קפיצית בקוטר24/26 ס"מ, משומנת היטב
 לתחתית השוקולד: 80 גרם שוקולד מריר

80 גרם חמאה רכה
  שליש כוס סוכר 

1 ביצה גדולה טרופה
  כוס  קמח לבן רגיל
 2 כפות אבקת קקאו
למילוי הקוקוס: 225 גרם שבבי קוקוס
1 פחית של חלב מרוכז (בערך 400 מ"ל)
 2 ביצים גדולות טרופות
 לציפוי השוקולד: 100 גרם שוקולד מריר לפחות 72% מוצקי קקאו
 70 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
 6 כפות שמנת מתוקה
 
50 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה : מחממים תנור ל-180 מעלות.

 הכנת הבסיס:  להמיס את השוקולד במיקרו בהדגרגה עד להמסה  מלאה. מניחים בצד.
 מערבבים את החמאה והסוכר במערבל עם וו גיטרה במהירות בינונית, עד שמתקבלת תערובת קרמית ואוורירית.
 מנמיכים מהירות, מוסיפים את הביצה ואחר כך את השוקולד המומס, ומערבלים עד לאחידות.
 מסננים את הקמח והקקאו יחד לתוך קערת המערבל (יש לנפות ו)ממשיכים לערבל מעט, רק עד לקבלת בלילה הומוגנית
משטחים היטב לתחתית התבנית ואופים 15 דקות, או עד שהחלק העליון נהיה די קשיח למגע. מוציאים ומניחים בצד לצינון (לא מכבים את התנור).
הכנת  מילוי הקוקוס:. מערבבים את הקוקוס, החלב המרוכז והביצים הטרופות, יוצקים מעל הבסיס האפוי שהתקרר מעט ומחזירים לתנור ל-25 דקות, עד הזהבה קלה מאוד. מצננים.
הכנת ציפוי השוקולד:
. ממיסים את כל חומרי הציפוי . מערבבים,  עד המסה מוחלטת, מקררים מעט ויוצקים מעל העוגה (שבינתיים הצטננה לחלוטין).
מחכים שהציפוי יתייצב ,אפשר לשמור במקרר ולהגיש בטמפרטוה חדר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה