Translate

19 בנוב׳ 2013

שמנת חמוצה ותות שדה

עוגת שמנת ותות שדה( היה לי קפוא תותים)
המצרכים
50 גרם מחמאה רכה מאוד או מומסת (אפשר להחליף בכמות
זהה של שמן)
1/4 כוס (40 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1 שמנת חמוצה או לפרווה 1כוס מיץ תפוחים (אפשר מוגז)
2ביצים
1/2 כפית קינמון טחון
כוס תותים חתוכים לפרוסות גס(לפזר על התותים 3 כפות דבש סילאן ולהשהות רבע שע ולסנן)

ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכל יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים שלושת-רבעי כוס מהפירורים לקערה נפרדת.
מוסיפים לקערת הבצק את (הכוס מיץ) או השמנת חמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון,

ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.
3. יוצקים את עיסת העוגה לתבנית המשומנת, ומפזרים מלמעלה את התותים הפירורים . אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת היטב. מוציאים ו שופכים בנדיבות סירופ מייפל מצננים קצת. אם לא אוכלים מיד, שומרים את העוגה, עטופה היטבבמקרר



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה