המצרכים
50 גרם מחמאה רכה מאוד או מומסת (אפשר להחליף בכמות זהה של שמן)
1/4 כוס (40 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1כוס מיץ תפוחים (אפשר מוגז)
2ביצים
1/2 כפית קינמון טחון
2 תפוחים קלופים וחתוכים לקובויות גס(לפזר על התפוחים 3 כפות דבש סילאן ולהשהות רבע שע ולסנן)
2. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכל יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים שלושת-רבעי כוס (150 גרם) מהפירורים לקערה נפרדת.
מוסיפים לקערת הבצק את הכוס מיץ ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.
1/4 כוס (40 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1כוס מיץ תפוחים (אפשר מוגז)
2ביצים
1/2 כפית קינמון טחון
2 תפוחים קלופים וחתוכים לקובויות גס(לפזר על התפוחים 3 כפות דבש סילאן ולהשהות רבע שע ולסנן)
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.2. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכל יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים שלושת-רבעי כוס (150 גרם) מהפירורים לקערה נפרדת.
מוסיפים לקערת הבצק את הכוס מיץ ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.
3. יוצקים את עיסת העוגה לתבנית המשומנת, ומפזרים מלמעלה את התפוחים והפירורים . אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת היטב. מוציאים ומצננים קצת. אם לא אוכלים מיד, שומרים את העוגה, עטופה היטב,
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה