חומרים לגרגירי הקוסקוס:
1 ק"ג סולת
1 כוס מים
4 כפות שמן + חצי כוס שמן
כף שטוחה מלח
כלים דרושים:
2 קערות גדולות
מסננת לקוסקוס
סיר אידוי לקוסקוס
אופן ההכנה:
לשים על הגז את סיר האידוי עם מים ולהרתיח.
לשים בקערה רחבה חצי מכמות הסולת ושתי כפות שמן. ביד אחת לשפוך מים בזרם איטי וביד השנייה לערבב בתנועות סיבוביות כל הזמן. מתחילים להיווצר גרגירים יותר גדולים. ממשיכים כך עם רבע כוס מים בערך וכל הזמן לערבב - לוקח בערך 2 דקות. העביר דרך המסננת לתוך הקערה השנייה( עדיף קערה בקוטר טיפה יותר גדול מהמסננת כדי שיהיה נוח להניח אותה בפנים ולסנן).
לעשות את אותו תהליך עם החצי השני ולשים על החלק העליון של סיר הקוסקוס. (חובה להקפיד שהמים בסיר האידוי ירתחו ויבעבעו לפני ששמים את הסולת) בעזרת כף ליצור גומות בגרגירים על מנת שהאדים יוכלו להגיע אליהם. לכסות במגבת מטבח ולאדות שעה. שעה לשפוך לקערה הגדולה שבה ערבבנו את הסולת ולפורר עם מזלג. לשפוך מייד 1/2 כוס שמן, כף מלח ו-3 כוסות מים מהברז. לערבב עם המזלג ולתת לגרגירים לתפוח ( בערך 1/2 שעה).וככה נותנים לו לנוח עד שהגרגירים מתנפחים ודי יבשים. מידי פעם לערבב עם מזלג.
אחרי שהגרגירים ספחו את כל המים והם יבשים דיים, חוזרים שוב על תהליך האידוי למשך חצי שעה, (אין צורך לכסות במגבת) או עד שהגרגירים מוכנים (לטעום).
לשפוך את הגרגירים לקערה גדולה. לתת להם להתקרר ואז להעביר שוב במסננת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה