עוגת יום הולדת לארזו
את העוגה הזו החלטתי שאני מכינה לקראת יום הולדת של ארז אבל זו רק אחת ממן כי הכנתי עוד כמה אבל קבלה שינו במתכון בא לי ריפוד רולדה עסיסית ללא קרם ככה עם ריבה איכותית אז כמו שאמרנו הריפוד של הבסיס והדפנות זה רולדה והמילוי עוגת גבינה קרה כדי להכין כי זה טעים ברמות כל ביס דורש ביס נוסף
המצרכים:
לרולדה 4 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4כוס קמח
כף שמן קנולה
1 א.אפיה
1סוכר וניל
אופן ההכנה
להפריד ביצים להקציף את החלבונים עם הסוכר
לקצף בהיר ויציב
להוסיף את החלמונים ואת אפיה וסוכר וניל ואז להוסיף את הקמח המנופה בתנועת קיפול בעדינות
לרפד תבנית אפיה בניר פרגמנת ולשמן הייטב
לאפות בחום 160 מעלות לצבע זהוב להוציא מהתבנית על מגבת לחה
להודיד את נייר האפיה ולגלגל את המגבת לרולדה לפתוח ואז למרוח ריבה לגלגל לשים במקרר מס דקות לקרור בכדי שיהיה אפשר לחתוך ולקבל פרוסות יפות לרפד תבנית עגוה מס 26 בסיס ודפנות
להניח בצד עד להכנת העוגת גבינה
המצרכים לעוגת הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 5 %
250 גרם מסקרפונה גבינה מעולה
3/4 כוס סוכר
סוכר וניל
שקית אינסטנט וניל
1 יוגורט בטעם פירות יער
1 שקית זלנטין
2 שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד הזלנטין והשמנת המתוקה
את הזלנטין ממיסם ברבע כוס מים קרים ואז מחממים במיקו 10 שניות מוסיפים לגבינות ואז מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה מקפלים לתערובת הגביה מורחים וממלאים אל התבנית המאופדת ברולדה הפרוסה לפרוסות שוות
מנערים בעדינות כך שהמילוי יגיע לכיסוי מלא מישרים את פני העוגה ומקפיאם שעתיים מוציאים ומקשטים בשמנת מתוקה נוספת מוקצפת כמובן פני העוגה אתם יכולים לשחק כל פעם לפי טעמכם או דמיונכם בתאבון ומזל טוב
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה