Translate

2 בפבר׳ 2011

שתי עוגות באחת






עוגת יום הולדת לארז:
רולדה
4 ביצים
רבע כוס סוכר
כפית שמן
שלוש רבעי כוס קמח
1 א אפיה
חצי לימון סחוט
למריחה קונפיטורה משובחת או ריבה
סירופ
שלושת רבעי כוס מים חמים
שתי כפות סוכר ושתי כפות רום
אופן ההכנה הרולדה
להפריד ביצים להקציף את החלבון עם הסוכר
בקערה אחרת חלמונים שמן א. אפיה ומיץ לימון להקציף במזלג לקבלת קצף בהיר ותפוח
לערבב את שני הקצפות ואז לקפל קמח פנימה בזהירות
להניח בתבנית של התנור נייר אפיה משומן לשפוך את הבלילה ליישא מעט ולאפות עד להזהבה קלה
להוציא מהתנוא על מגבת ולגלגל
אחרי 5 דק לפתוח את הגלילה לשחרר מניי אפיה להניח שוב על המגבת להרטיב בסירופ למרוח ריבה ולגלגל שוב
לחתוך בסכין משוננת פרוסות להניח על התבנית שקיות נילון של אוכל לא נילון נצמד
כי הוא מקמט א הרולדה.ואז לרפד את התבנית ניתן למצוא תבנית חד פעמי אלומניום עגולה ועמוקה ,מרפדים בסיס ודפנות
החומרים לעוגה השמנת :
2 שמנת חמוצה
3 שמנת מתוקה
3 כפות אינסטנק פודינג
1 שקית זלנטין (7 )
.3 כפות סוכר
רבע כוס מים להמיס את הזלנטין
אופן ההכנה
להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר
בקערה אחרת להניח את השמנת החמוצה ,אינסטנק פודיג, והזלנטין הממוס לערבב היטב ואז לקפל פנימה את הקצפת ולשפוך לתוך הבסיס של הרולדה ליישר למעלה ולסדר עוד פרוסות מהרולה במידה ולא נישאר אפשר לרפד בביסקוטים לכסות בנייר אלומיניום לקרר לילה ואז להפוך על צלחת הגשה אפשר לקשט בקצפת כרצונכם ודימיונכם

2 תגובות: