לחמניות חלב ודבש
550 גר' קמח לחם (מספר 2 של שטיבל)
12 גר' שמרים לחים / 9 גר' שמרים יבשים
340 גר' חלב
65 גר' דבש
50 גר' חמאה מומסת / מאוד רכה
2.5 כפיות שטוחות מלח
לשים את כל החומרים למעט המלח בעזרת וו הלישה כ- 3 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח ולשים כ- 10 דקות במהירות גבוהה.
מניחים בקערה משומנת ומתפיחים כשעתיים-שעתיים וחצי.
קורצים כדורים במשקל של כ- 90 גר' כל אחד (מתקבלים כ- 12 לחמניות) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חורצים שני חתכים בכל לחמנייה בעזרת סכין חדה מאוד, מכסים במגבת לחה או ניילון נצמד ומתפיחים 40-45 דקות.
טורפים בכוס ביצה עם שלוש כפות חלב ומורחים בעדינות על כל לחמנייה בעזרת מברשת.
אופים ב- 190 מעלות כ- 20 דקות או עד שהלחמנייה שחומה.
ממתינים כ- 20 דקות להתקררות הלחמניות לפני שאוכלים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה