Translate

7 בדצמ׳ 2010

גבינה אפויה שונה

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס”מ:
לבסיס:
200 גרם ביסקוויטים טחונים
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
4 ביצים
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
1 ק”ג גבינת שמנת טבעית 30% שומן
375 מ”ל (½1 כוסות) שמנת מתוקה
60 גרם (1/2 כוס) קורנפלור

+ אם משתמשים בתבנית קפיצית, עוטפים אותה היטב מבחוץ ברדיד אלומיניום, כדי שלא יחדרו מים. אין צורך לעטוף תבנית שאינה מתפרקת. למראה מקצועי אפשר להניח שקף בתוך הדפנות, אבל לא חייבים.
+ מחממים תנור ל-120 מעלות.
+ מכינים את הבסיס: מערבבים ביסקוויטים עם חמאה ומשטחים בשכבה אחידה בתחתית התבנית. מעבירים את התבנית למקפיא ל-10 דקות.
+ מכינים את המלית ואופים: טורפים ביצים עם סוכר בקערה. מוסיפים גבינה, שמנת וקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית.
+ מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר עם מים חמים מהברז (המים צריכים להגיע עד שליש גובה תבנית העוגה).
+ אופים שעה עד שעה ורבע ומדי פעם בודקים שעדיין נותרו מים. בסיום האפייה העוגה צריכה להיות יציבה, כשהמרכז מעט רוטט.
+ מצננים (העוגה תתייצב במקרר), עוטפים ושומרים במקרר עד 4 ימים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה