Translate

23 באפר׳ 2010

קרפסוני וכורוני זה במרוקאים כרפס וקציצות

סלרי וקציצות בשר
מצרכים:
1 חב סלרי עם עלים חתוך ונקי מחוטים
300 גרם אפונה קפואה
4 ראשי ארטישוק קפוא או טרי נקי שהושרה במיץ לימון טבעי
1 פלפל אדום חתוך לרצועות עבים
1 פלפל חריף שלם 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 עגבניות מרוסקות (טריות.)
100 גר גזר גמדי .
3פרוסות לימון( רצןי כבוש ביתי ראה מתכון  בהמשך)
1 בצל חתוך לקוביות
תבלינים: מלח, פלפל לבן,כף מרק עוף,פפריקה מתוקה ,1/4 כוס שמן 1/4 כפית כרכום.כוס וחצי מים.
קציצות בשר:
500 גרם בשר לטחון(מי שאוהב שומן כבש אפשר  ורצוי להוסיף לבשר בטחיניה )
1 בצל מגורד
2 שיני שום כתושים
פרוסת לחם או פרורי לחם
פטרוזליה (כוס)
תבלנים:תבלין קציצות ראס אל חנות  פלפל מלח 4 כפות שמן כף פפריקה חריפה רבע כוס מים
אפשר לטחון הכל יחד עם הבשר או להוסיף מגודר וקצוץ לבשר טחון ללוש מעט את כל המרכיים לעיסה מאוחדת לייצור כדורים ולהוסיף לתבשיל הרותח
אופן ההכנה:
מטגנים קלות את הבצל ,מוסיפים את הסלרי ,ארטישוק שוטפים את כל הקפואים (שהושרו במים 10 דקות וסוננו)
מוסיפים את הפלפלים העגבניה מערבבים מוסיפים את המים והתבלינים מבאים לרתיחה ומנמיחים את האש.
מוסיפים את הקציצות מבשלים עד שהנוזלים מתהדים ונשאר רק רוטב סמיך 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה