פלפל ממולא של לאה זפרני😘
12 פלפלים קטנים אפשר בכל צבע
מילוי:
כוס וחצי אורז מבושל
אני בישלתי עם תוספת לאורז באחש
1 בצל קצוץ דק
כפית שום כתוש
קופסא פיטריות חתוכות לסחוט נוזלים
חופן פטרוזיליה קצוצה רק עלים
חופן שמיר קצוץ דק
1 גזר קטן להעביר מנדולינה רצועות דקות
תבלינים מלח, פלפל, מרק עוף, אגוז מוסקט, כפית פפריקה,קורט כורכום, כף רוטב צילי מתוק כף שמןהכנת המילוי:
לטגן את הבצל השום להוסיף את הפטריות, הגזר, להוסיף תבלינים לבשל 5 דקות לצנן מעט להוסיף לאורז המתובל בבאחש (חנות תבלינים ובסופרים)
להוסיף את הירק הקצוץ להניח בצד
הכנת הפלפלים:
לחתוך את הכיפה להוריד את הפיתם הירוק כך שנוצר חור
לשמור כל
כיפה לפלפל שלה שנוכל לכסות כל פלפל
להוציא את הגרעינים ושאריות לפזר מלח להניח מספר דקות בצד
רוטב:
3 שיני שום כתושים
רבע כפית סוכר
קופסא עגבניות מוטי
כף רסק משבח
פלפל שושקה חתוך לפרוסות עבות
2 כוסות מים
תבלינים מלח, פלפל כמון, מרק עוף, פפריקה בשמן,
2 עגבניות טריות ללא גרעינים קצוצות קוביות קטנות
לטגן טוב את השום והשושקה להוסיף עגבניות טריות להוסיף תבלינים ואת עגבניות מוטי, את רסק לאדות מ ספר דקות ואז להוסיף את המים לערבב לבשל חצי שעה לרוב סמיך מעט
אופן ההכנה:
1 למלא את הפלפלים
2 לסדר בתבנית לתנור
לרסס מעט שמן לאפות חצי שעה בחום גבוה טוסטר אובן (רצוי)
3 להוסיף את הרוטב לאפות מכוסה בנייר אפיה רטוב
לשמור כוס רוטב ולהוסיף לפי הצורך
15 דקות ללא כיסוי לצבע משי לפזר ירק שאוהבים פטרוזיליה או שמיר תהנו
*המנה ללא בשר
נ
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה