עוגת עקיצת הדבורה
חומרים לתחתית:
3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1/4 חבילה חמאה
1 וחצי כוסות קמח תופח
1/4 כוס חלב
למלית: (למי שאוהב הרבה קצפת בעוגה)
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1/2 עד כוס חלב
מלית 2: (למי שאוהב פחות קצפת)
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
לקרם:
5 כפות סוכר
2 כפיות נס-קפה
2 וחצי כפות שמנת חמוצה
1 כף חמאה
חצי כוס אגוזים קצוצים גס
הערה: אפשר להכפיל את חומרי הקרם ואז מתקבלת תערובת ועשירה.
אופן ההכנה:
1. להקציף במיקסר 3 ביצים + סוכר.
2. להמיס 1/4 חבילה חמאה במיקרוגל ולהוסיף לתערובת.
3. להוסיף את הקמח והחלב. לערבב היטב ולצקת לתבנית אפיה.
4. לאפות בחום בינוני עד שמזהיב - בערך 15-20 דקות אפיה.
5. כאשר העוגה התקררה לחצות אותה לשניים.
6. להקציף את חומרי המלית ולמלא את העוגה.
7. לסיר קטן להכניס את כל חומרי הקרם ולבשל על אש קטנה כ-5 דקות.
8. לשפוך את הקרם על העוגה.
9. להכניס למקרר לשעתיים לפחות.
הערות:
לאפות בתבנית אפיה בגודל 26. למי שמעוניין בעוגה גבוהה יותר, יש לאפות בתבנית 24.
חומרים לתחתית:
3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1/4 חבילה חמאה
1 וחצי כוסות קמח תופח
1/4 כוס חלב
למלית: (למי שאוהב הרבה קצפת בעוגה)
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1/2 עד כוס חלב
מלית 2: (למי שאוהב פחות קצפת)
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
לקרם:
5 כפות סוכר
2 כפיות נס-קפה
2 וחצי כפות שמנת חמוצה
1 כף חמאה
חצי כוס אגוזים קצוצים גס
הערה: אפשר להכפיל את חומרי הקרם ואז מתקבלת תערובת ועשירה.
אופן ההכנה:
1. להקציף במיקסר 3 ביצים + סוכר.
2. להמיס 1/4 חבילה חמאה במיקרוגל ולהוסיף לתערובת.
3. להוסיף את הקמח והחלב. לערבב היטב ולצקת לתבנית אפיה.
4. לאפות בחום בינוני עד שמזהיב - בערך 15-20 דקות אפיה.
5. כאשר העוגה התקררה לחצות אותה לשניים.
6. להקציף את חומרי המלית ולמלא את העוגה.
7. לסיר קטן להכניס את כל חומרי הקרם ולבשל על אש קטנה כ-5 דקות.
8. לשפוך את הקרם על העוגה.
9. להכניס למקרר לשעתיים לפחות.
הערות:
לאפות בתבנית אפיה בגודל 26. למי שמעוניין בעוגה גבוהה יותר, יש לאפות בתבנית 24.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה