מצרכים: 2 כפות שמן קנולה
2 שיני שום קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
4 עגבניות גדולות מרוסקות
מיכל רסק עגבניות מרוכז בנוני
2 כפיות סוכר חום או רגיל
2 כפיות אורגנו מיובש
כ-2 כפיות מלח לטעום ולתקן
חצי כפית פלפל שחור
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כף פטרוזיליה קצוצה
6 כוסות מים
אופן ההכנה:
חצי כוס אורז שטוף או כוס אורז מבושל מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל
- כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את השום והסוכר ומטגנים עוד קצת עד לקבלת גוון זהוב עמוק .
- מוסיפים פנימה את העגבניות המרוסקות ומטגנים במשך כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עוד 2 דקות תוך כדי בחישה.
- מוסיפים מים ותבלינים - מלבד המלח - ומביאים לרתיחה.
- מבשלים במשך כ-40 דקות עד שהנוזלים מתחילים להצטמצם והמרק מסמיך.
- מוסיפים את האורז והמלח ומבשלים עוד כ-20 דקות.
- אם האורז כבר מבושל מוסיפים אותו לקראת סוף הבישול לכמה דקות אחרונות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים היטב ומכבים את האש.
- מגישים עם לחם טרי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה