Translate

20 באוק׳ 2014

מרק עגבניות לא בשרי


מצרכים:  2 כפות שמן קנולה

2 שיני שום קצוצות

1 בצל גדול קצוץ

4 עגבניות גדולות מרוסקות 

מיכל רסק עגבניות מרוכז בנוני

2 כפיות סוכר חום  או רגיל

2 כפיות אורגנו מיובש

כ-2 כפיות מלח לטעום ולתקן

חצי כפית פלפל שחור

כפית גדושה פפריקה מתוקה

כף פטרוזיליה קצוצה

6 כוסות מים 
אופן ההכנה:

חצי כוס אורז שטוף או כוס אורז מבושל מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל





  • כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את השום והסוכר ומטגנים עוד קצת עד לקבלת גוון זהוב עמוק .
  • מוסיפים פנימה את העגבניות המרוסקות ומטגנים במשך כ-2-3 דקות.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עוד 2 דקות תוך כדי בחישה.
  • מוסיפים מים ותבלינים - מלבד המלח - ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים במשך כ-40 דקות עד שהנוזלים מתחילים להצטמצם והמרק מסמיך.
  • מוסיפים את האורז והמלח ומבשלים עוד כ-20 דקות.
  • אם האורז כבר מבושל מוסיפים אותו לקראת סוף הבישול לכמה דקות אחרונות.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים היטב ומכבים את האש.
  • מגישים עם לחם טרי. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה