Translate

24 באפר׳ 2013

למחמאר שלי

5 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים גדולים רכים
2 גזר קלופים לא חייב
כוס אפונה לא חייב

כוס פטרוזיליה קצוצה
8 ביצים גדולות
כף מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור או לבן
רבע כפית כרכום
חצי כפית מלח 
מיץ מלימון  טרי 
1 א אפיה

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה והגזר (אפשר להשתמש  משומר גזר ואפונה ולהוסיף ישירות)
עד התרככות
שמים את תפוחי האדמה בקערה ומועכים
אותם בעזרת מועך או מזלג.
חותכים את הגזרים לקוביות ומוסיפים אותם יחד עם האפונה לקערה
מערבבים הכל ומוסיפים את התבלינים מקציפים את 
הביצים. עם א. אפיה ומוסיפים לעיסה מעבירים לתבנית משומנת
היטב ואופים בתנור בחום בינוני למשך כ- 40 דקות.
הפשטידה מוכנה , כשמכניסים קיסם לאמצע
הפשטידה והוא יוצא יבש אני שמה בסיר אלומיניום אפשר  סיר גחנון עם רבע כוס שמן כ

השמן חם שופכת את העיסה מבשלת על הגז 10 דקות ומעבירה לתנור 180 מעלות עד שהפשטידה מוכנה מוציאה את שאריות השמן והופכת על צלחת בתאבון לעזיזה

תגובה 1:

  1. אמא לה ואבא לה איזה ידיים יש לך לאה ואיזה אוכל יאמיייייי!!!

    השבמחק