Translate

3 ביולי 2010

עוגה מדהימה לפסח או למי שלא אוכל קמח.

50גרם בסקוטים
50 גרם חמאה
50 גרם אגוזי מלך מרוסקים גס
לרסק את הבסקוטים לערבב עם החמאה הומסת והאגוזים
לרפד בתבנית האפיה ולשמור במקרר
החומרים לקרם הגבינה
500 גר גבינה 5%
2 כפות פודינג וניל
1/2 כוס סוכר
 גלנטין 9 גרם
2 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה
קליפת לימון
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
להקציף את השמנת עם הסוכר
בקערה לערבב את כל המרכיבים להמיס את הזלנטין במים קרם להשרות מס דקות ולחמם במיקרו 30 שניות ולצנן ולהוסיף לגבינה לאחד את הקרם השמנתו הגבינה בקיפול ובזהירות ולשפוך על הבסקוטים לשמור במקפיא בנתיים להכין קרם פטיסיר.
מצרכים לקרם - קרם פטיסייר מעושר בקצפת
קצפת קרה מוכנה מ- 250 מ"ל שמנת מתוקה
~
שתי כוסות חלב
כפית תמצית וניל
מאה עשרים גרם סוכר
ארבעה חלמונים
ארבעים גרם קורנפלור

הכנת הקרם
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה כ- 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ושומרים במקרר
עם ניילון נמצד מעל פני הקרם
כשהקרם קר, מקפלים פנימה את הקצפת ומקררים שום
~*הבסקוטים כשר לפסח ואפשר ללא תחתית כלל

2 תגובות: