Translate

29 בנוב׳ 2009

הגשם בא ואנו מיד מחפשים מרק מהביל אז קחו .............

הגשם  מקיש על החלון  ואני רצה  למחברת אוצר המתכונים שרשמתי  מאמא שלי היקרה.וtתם יכולים להנות ממרק  שהוא למעשה ארוחה שלמה. מרק זה לא לזרוק לסיר מס" של מצרכים ולומר שזה מרק אלה להשקיע רבותי להשקיע וזה אומר לא הירקות שבמקום לזרוק לפח לזרוק לסיר הירק חייב להיות ירוק ואמיתי ולא איזה  ירק שמזמן  איבד את טריותו. אם עוף אז ללא העור  ואם בשר אז שהיה בשר  נקי מגידים ושאריות עור חתוך לקוביות .המרק צריך ליהות סמיך   והמרק הצח  רצוי שיבושל מציר ירקות או ציר עוף. אז מה אתם חושבים שמחמאות גורפים ללא השקעה טעיתם ובגדול  תשקיעו תקבלו תמורה  מרק  מהביל טעים  ובריאותי...............
רשימת המרקים  שהמתכונים יגיעו  בהמשך:
מרק עדשים חומים,מרק עדשים כתומים, אלוף המרק אפונה,מלך מרק השעוית ,מרק ירקניה,מרק דלעת מרק חרירה (משי)
מרק חומוס וגידים ובשר ראש,מרק פטריות וגריסים, מרק בצל מוקרם,מרק של קוסקוס,מרק קובה מרק סולת ,. מרק בטטה ודלעת,מרק איטריות  ,מרק בצים,מרק מנסטרוני,
לכל מרק סיפור משלו   לכל מרק מטרה  אחרת  וכולם ביחד אהובים  וטעימים וגורפים מחמאות וטעם של עוד  אז  בהמשך יגיעו המתכונים והסיפורים.חכו בסבלנות  אנני טעם יקרים שלי...
מרק אורז עם עגבניות:

1 קופסה עגבניות מרוסקות 800 גר'
2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
3 שיני שום כתושות
מלח פלפל לפי הטעם
2 כפיות סוכר
8 כוסות מים
1 כף מרק עוף או בטעם עוף
צרור של פטרוזיליה שמיר ועלי סלרי
3 כפות אורז.

אןפן ההכנה:


  1. מרסקים את העגבניות בבלנדר מעבירים את העגבניות המרוסקות דרך מסננת לסילוק הגרעינים, מעבירים לסיר עמוק.
  2. מוספים את הבצלים והשום, מוסיפים את המלח הפלפל והמים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את אבקת המרק ואת עשבי התיבול ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם, אם המרק חמוץ מדי מוסיפים את הסוכר.
  4. מוסיפים את האורז ומבשלים עוד כ-15 דקות, אם המרק סמיך מוסיפים מעט מים ומערבבים.
  5. לפני ההגשה מוציאים את עשבי התיבול והבצלים. מגישים חם או קר.
  6. ניתן להוסיף לכל צלחת מרק כף ו צימחית ולערבב פעם אחת בעדינות להעשרת הטעם ולהגשה נאה יותר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה