Translate

19 בפבר׳ 2013

אוזני המן בשני צבעים



  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 2.5 כוסות קמח לבן
  • 1 ביצה
  • 15 גרם אבקת קקאו כהה מנופה (כף וחצי)
  • ביצה נוספת, להדבקת הבצק אחרי המילוי

למילוי השוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 20 גרם חמאה
  • 20 גרם סוכר (2 כפות)
  • 1 ביצה גדולה
  • 50 גרם ממרח שוקולד

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מעבדים בקערת מיקסר עם וו לישה את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח כ-2 דקות. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד כדקה נוספת.

2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מוסיפים לאחד החלקים את אבקת הקקאו ומעבדים עד לאיחוד.

3. לוקחים את שני כדורי הבצק ומגלגלים אותם יחד על משטח מקומח, ליצירת גליל מעורב. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים.

4. מכינים את המילוי: ממסים את השוקולד, הסוכר והחמאה יחד (הכי נוח לעשות את זה במיקרו, בפולסים של 20 שניות). מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים למרקם חלק. שומרים בקירור לפחות שעה לפני הזילוף.

5. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת קורצ עגול. מסדרים את העיגולים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

6. טורפים ביצה ובעזרת מברשת מורחים קלות את עיגולי הבצק (על מנת שהסגירה תהייה אטומה).

7. מעבירים את מלית השוקולד לשק זילוף ומזלפים באמצע כל עיגול מעט מן המלית. סוגרים לצורת אוזן המן.

8. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים 10-15 דקות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה