Translate

13 במרץ 2013

תפוזים של דנית לפסח


לעוגה:
• 6 ביצים גדולות, מופרדות
• ½1 כוסות סוכר
• קליפה מגוררת מלימון גדול
• 2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון
• 2 כפיות תמצית וניל
• ½ כוס (125 מ"ל) שמן (חמניות או תירס)
• ⅔ כוס קמח מצה רגיל*, מנופה
• 1 כפית אבקת אפייה
• ½ כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
• 2 כוסות (80 גרם) קוקוס טחון
• ½ כוס מיץ תפוזים או מים
לקרם:
• ½ כוס מיץ לימון סחוט טרי
• ¼1 כוסות מיץ תפוזים (סחוט טרי או מרכז תפוזים קפוא מדולל במים)
• ¾ כוס סוכר
• 3 כפות קורנפלור
• 50 גרם חמאה (או מרגרינה בלי מלח), חתוכה לקוביות
• שבבי קוקוס מתוקים או קוקוס טחון לעיטור
* שלא בימות הפסח – 1 כוס קמח לבן רב־תכליתי.
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 26 או 28 ס"מ בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. שמים את החלמונים בקערת הקצפה גדולה. מוסיפים 1 כוס סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומקציפים במהירות גבוהה במשך כ-5 דקות, עד שמתקבלת קציפה בהירה מאוד, תפוחה וסמיכה מאוד, כמו קצפת רכה. מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך הקצפה.
3. מנפים יחד קמח מצה, אבקת אפייה וקורנפלור. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ואת מיץ התפוזים לקציפת החלמונים ומערבלים ערבול קצר במהירות בינונית, רק עד שהתערובת כמעט אחידה. משלימים את הבלעת החומרים בתנועות קיפול במרית סיליקון.
4. מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים בהדרגה ½ כוס סוכר ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים והקוקוס.
5. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במרכז התנור במשך 45 דקות, או עד שמרכז העוגה קפיצי למגע ושפוד עץ שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים בתבנית.
6. מכינים את הקרם. שמים מיץ לימון, 1 כוס מיץ תפוזים וסוכר בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. בוללים את הקורנפלור במיץ הנותר ומוסיפים בבחישה לתערובת הרותחת. בוחשים מעל להבה נמוכה עד שהתערובת סמיכה ושקופה. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי.
7. עכשיו יש שתי אפשרויות:
• הראשונה והפשוטה: יוצקים את הקרם על העוגה שבתבנית, מעטרים בקוקוס מסביב ומשחררים מהתבנית אחרי שהקרם מתקרר ונקרש לגמרי.
• השנייה, שדורשת קצת יותר עבודה, אבל מנפקת תוצאה מהודרת יותר: מעבירים סכין בין דופנות העוגה למסגרת התבנית, הופכים את העוגה על מגש ומסירים את הנייר. מהדקים סביב העוגה רינג עגול מתכוונן (מהסוג הפשוט, זה שאפשר לפתוח לגמרי לרצועת נירוסטה גמישה, ומצויד בשני תופסני קליפס שנראים כמו סיכות שיער רחבות. אבזר שימושי ומומלץ בחום) ויוצקים את הקרם. מעטרים ומשהים עד שהקרם מתקרר ונקרש לגמרי, לפני שמשחררים בזהירות את הרינג.
8. העוגה נשמרת במקרר, בכלי מכוסה היטב, במשך כשבוע.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה