Translate

26 בינו׳ 2013

עוגת בסיס למלא רעיונות עוגת שמנת ומייפל

מצרכים
50 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת (אפשר להחליף בכמות זהה של שמן)
1/4 כוס (40 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

2ביצים
1/2 כפית קינמון טחון
לשפוך על העוגה מייפל בעודה חמה או דבש סילאן

ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכל יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים שלושת-רבעי כוס (150 גרם) מהפירורים לקערה נפרדת.
מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.
3. יוצקים את עיסת העוגה לתבנית המשומנת, ומפזרים מלמעלה את הפירורים. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת היטב. מוציאים ומצננים קצת. אם לא אוכלים מיד, שומרים את העוגה, עטופה היטב, אני מוסיפה  פירות יבשים  לטעמי חתוכים     כל פעם  תוספת אחרת  כמו למשל בננות  או שוקולד צפס  אז לפהי הפיזור של השטרוזל אני מפזרת את התוספת שבחרתי ואז מעל את השטרוזל  אין סוף לפרגון שתקבלו

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה