Translate

13 במרץ 2025

לחם פורים מנהג מרוקאי בפורים😘

 לחם פורים

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

חצי כוס סוכר

3/4 כוס שמן

1 ביצה 

כף מלח

2.5 עד 3 כוסות מים פושרים

ביצים קשות כמספר לחמניות תכינו

תלוי בגודל הלחמניה

(אפשר להכין חלות אז 2 ביצים קשות בכל חלה מדובר בביצה קשה עם הקליפה  תוקעים ב


בצק ואופים)

1 ביצה עם מעט סילאן למריחה על הבצק

שומשום, אניס, שקדים פרוסים  לפזר מעל הביצה

אופן ההכנה

לקערה מיקסר מניחים שמרים חצי כוס מים פושרים, 2 כפות סוכר מהכמות הרשומה במתכון

מכסים  10 דקות מנוחה ואז מוסיפים את הקמח, ושאר המרכיבים לשים במשך 12 דקות

משמנים ידים מעצבים לכדור יפה, 

מכסים את הבצק מטפחים הכפלה נפח

לאחר התפיחה מחלקים לכדורים

מישרים מניחים ביצה קשה, מכינים רצועות בכדי לקבע את הביצה מען איקס 

את לחמניה גוזרים עם מספרים מסביב 

פתח שווה  מטפחים חצי שעה או לפי מצב

קיץ או חורף תפיחה עדינה

מורחים ביצה מפזרים מה שבחרתם אניס/ שומשום/שקדים פרוסים

אופים בטורבו 180 מעלות 

מאחלת חג פורים שמח עד כמה שאפשר אמן ישובו כל החטופים הביתה עכשיו 🙏🙏🙏 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה