Translate

8 בינו׳ 2019

מרק אפונה ואיטריות

מה מה מה  מרק אפונה ואיטריות
מצרכים:
2 כוסות אפונה יבשה מושר
ת במים לשעתיים
כוס סלרי נקי וקצוץ כולל גבעולים ועלים
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גזר מגורר בפומפיה גסה או במנדולינה( דק)
2 שיני שום קצוצים
כוס וחצי איטריות דקות
תבלינים:
מלח פלפל לבן כורכום מרק עוף  קמצוץ כמון רק נגיעה( להוריד את כמות הגזים) מעט שמן
אופן ההכנה
לטגן בסיר לחץ ללא המכסה  את הבצל
להוסיף את השום הסלרי והגזר
לשתוף היטב את האפונה ולהוסיף לסיר
להוסיף תבלינים וציר מרק או מים עד שלוש רבעי מגובה הסיר לסגור את הסיר ארמטי לבשל במשך שלוש רבעי שעה לבדוק את המרק זה אמור להראות כמו מרק טחון חלק אם המרק עדין לא חלק לתת ערבוב לתחתית הסיר לסגור שוב את המכסה ולבשל עוד חצי שעה עד למרק חלק
להוסיף את האיטריות כשהמרק מוכן לכבות את האש האיטריות לא דריכות בישול רק מנוחה בתוך המרק לרבע שעה ואפשר להגיש ולהנות
** את הגזר אפשר להוסיף חתוך לעיגולים
** את האיטריות לא מבשלים על האש אלה מכניסים למרק אחרי שהוא מוכן ורותח
*** לא לותר על קמצוץ כמון
אחלה חורף לכולם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה