5 ביצים
2 שקיות אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 קליפת לימון מגוררת
1 כף קוניאק (לא חובה)
750 גרם קמח (5 ו-1/3 כוסות)
לטיגון:
שמן עמוק
שמן עמוק
לסירופ הסוכר:
500 גרם (2 ו-1/2) כוסות סוכר
2 כוסות מים
1/2 לימון
500 גרם (2 ו-1/2) כוסות סוכר
2 כוסות מים
1/2 לימון
לפיזור מעל
250 גרם קוקוס
250 גרם קוקוס
אופן הכנה:• טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את אבקת האפיה, סוכר הווניל, הסוכר, השמן, קליפת הלימון והקוניאק ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי לישה לבצק רך ומעט דביק.
עוטפים את הבצק בניילון רפוי ומניחים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר.
קורצים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג פונג. מגלגלים לגליל בצורת נקניקיה וסוגרים לצורת כעך.
מטגנים את עיגולי הבצק בשמן עמוק עד להזהבה ומוציאים בעדינות עם מסננת.
מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי לישה לבצק רך ומעט דביק.
עוטפים את הבצק בניילון רפוי ומניחים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר.
קורצים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג פונג. מגלגלים לגליל בצורת נקניקיה וסוגרים לצורת כעך.
מטגנים את עיגולי הבצק בשמן עמוק עד להזהבה ומוציאים בעדינות עם מסננת.
סירופ הסוכר:
מכניסים לסיר את הסוכר, המים והלימון. מביאים לרתיחה. בוחשים מדי פעם ומבשלים על אש נמוכה עד שהסירופ נעשה סמיך כדבש.
מפזרים את הקוקוס על צלחת. טובלים כל עוגיה בסירופ הסוכר ואחר כך בקוקוס ומעבירים לצלחת הגשה.
מכניסים לסיר את הסוכר, המים והלימון. מביאים לרתיחה. בוחשים מדי פעם ומבשלים על אש נמוכה עד שהסירופ נעשה סמיך כדבש.
מפזרים את הקוקוס על צלחת. טובלים כל עוגיה בסירופ הסוכר ואחר כך בקוקוס ומעבירים לצלחת הגשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה