קציצות בפולים וארטשוק לימון ,ושום צבועים בזעפרן אין חלות נדחוף פיתה
קציצות ופולים
קציצות בשר:
1 ק"ג בשר טחון עם שומן כבש
1 בצל מגורר וסחוט
1 תפוח אדמה מגורר דק וסחוט
צרור פטרוזליה
1 ביצה שלמה
4 כפות שמן
5 כפות מים קרים
רבע כפי מלח
כפית תבלין קציצות ל(קאמה דל כוארי)מעט פלפל לבן
או תבלין ראש אל חנות
קורט כורכום
קמון
רבע כפית א. אפיה לא חובה אבל מוסיף לרכות
לערבב את כל החומרים לקציצה לעבד היטיב לכדרר כדורים להניח במקרר רבע שעה בנתיים ל להכין את הרוטב
לבסיס הסיר
1 חב פולים קפואים 1 חב קולסי ארטישוק קפואים לשטוף לסחוט עליהם לימון טבעי לשמור בצד
לטגן בצל קצוץ ושן שום אחת המעט שמן,להוסיף לב של סלרי קצוץ כולל העלים לב זה החלק הפנימי ביותר של הסלרי, לערבב מעט להוסיף שלוש כוסות מים או ציר להוסיף תבלינים ,מרק עוף ,כורכום מלח (מעט זהירת כי כשמוסיפים מרק עוף צריך לטעום)פלפל לבן להוסיף את הפולים והקולסים ללא נוזל לתוך הסיר לבשל חצי שעה ואז להוסיף את הקציצות לכסות לבשל עוד חצי שעה להוריד מכסה ולתת עשר דקות לקבלת רוטב סמיך בתאבון מהמטבח של לאה
קציצות ופולים
קציצות בשר:
1 ק"ג בשר טחון עם שומן כבש
1 בצל מגורר וסחוט
1 תפוח אדמה מגורר דק וסחוט
צרור פטרוזליה
1 ביצה שלמה
4 כפות שמן
5 כפות מים קרים
רבע כפי מלח
כפית תבלין קציצות ל(קאמה דל כוארי)מעט פלפל לבן
או תבלין ראש אל חנות
קורט כורכום
קמון
רבע כפית א. אפיה לא חובה אבל מוסיף לרכות
לערבב את כל החומרים לקציצה לעבד היטיב לכדרר כדורים להניח במקרר רבע שעה בנתיים ל להכין את הרוטב
לבסיס הסיר
1 חב פולים קפואים 1 חב קולסי ארטישוק קפואים לשטוף לסחוט עליהם לימון טבעי לשמור בצד
לטגן בצל קצוץ ושן שום אחת המעט שמן,להוסיף לב של סלרי קצוץ כולל העלים לב זה החלק הפנימי ביותר של הסלרי, לערבב מעט להוסיף שלוש כוסות מים או ציר להוסיף תבלינים ,מרק עוף ,כורכום מלח (מעט זהירת כי כשמוסיפים מרק עוף צריך לטעום)פלפל לבן להוסיף את הפולים והקולסים ללא נוזל לתוך הסיר לבשל חצי שעה ואז להוסיף את הקציצות לכסות לבשל עוד חצי שעה להוריד מכסה ולתת עשר דקות לקבלת רוטב סמיך בתאבון מהמטבח של לאה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה