Translate

11 באפר׳ 2010

פוקצה עם אנטי פסטי וזה טעים מאודדד


2 באפר׳ 2013

פוקצה


3.5 כוסות קמח
1 כף מלאה שמרים יבשים
1/2 כוס שמן זית (אפשר שמן רגיל אבל הזית נותן טעם מעולה)
1/2 כפית מלח
1.5 כוסות מים פושרים .
שמים בקערה את הקמח,שמרים,שמן מוסיפים את המים בהדרגה תוך לישה.
מוסיפים את המלח ולשים כ-7 דק’ עד קבלת בצק רך ונעים.
אם הבצק יבש מעט הוסיפו עוד מעט מים.
מצפים במעט קמח,שמים בקערה,מכסים במגבת מניחים לתפיחה במקום חמים כחצי שעה.
לאחר התפיחה לשים מעט להוצאת אוויר,מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
מחממים תנור ל180 מעלות
כל חלק מרדדים בעזרת מערוך לצורת אליפסה מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
יוצקים על הבצק שמן זית בנדיבות בעזרת אצבעות הידיים יוצרים בבצק גומות מורחים את השמן על כל הבצק.
מפזרים את הירקות המוקפצים,מעט מלח גס ושומשום.
אופים כ-20 דק’ עד ששולי הפוקצ’ה מזהיבים.
מוציאים מהתנור ומייד מכסים במגבת עבה ל-5 דק’.

אין תגובות:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה