Translate

3 באפר׳ 2010

טארט שוקולד עם אגוזי לוז ואגסים

המצרכים בקערה לבצק:
חבילה מרגרינה /חמאה רכה = 200 גרם
3 כפות סוכר
חבילה קמח תופח קטן = ( 350 גר קמח רגיל + שקיק א.אפיה)
1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב
לשים ומכינים בצק רך ונעים.ומחלקים ל-2.

חלק אחד משטחים בתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה לכל גובה דפנות התבנית.
תבנית קוטר 24 (אפשר גם 26 יוצאת מעט נמוכה יותר)
החלק השני נכנס לפריזר וישמש לפירורים אחר כך.

קרם:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שטוחות קקאו
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס סוכר
להרתיח בסיר על להבה קטנה עד שמתאחד. לסגור להבה ולהוריד מהאש.

להוסיף לקרם:
50 גרם מרגרינה רכה
3 חלמונים
לבחוש היטב לתערובת קרמית.

להוסיף 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים ושבורים
לצנן מעט.

להקציף את 3 החלבונים ולהוסיף לקרם. להוסיף גם כף אחת קמח רגיל ו-2 כפות קוניאק.
לצקת את הקרם על הבצק בתבנית.

להטביע פלחים מ-2 או 3 אגסים מקולפים טריים וקשים (מתרככים באפיה)

מוציאים את הבצק שמיועד לפירורים מהפריזר ומגררים על מגררת גסה מעל.

אופים בחום 175 מעלות כ-50 דקות.
מומלץ להשאיר במקרר לילה לפני ההגשה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה