מתכון למופלטה
ק"ג קמח
כף סוכר
כפית מלח
11/2
כפות שמרים יבשים שטוחות
בין שלוש לשלוש וחצי מים פושרים
ללוש לבצק נעים את המלח מוסיפים רק אחרי שכבר נוצר בצק מוסיפים מים בשלוש שלבים ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק מעט דבק. משמנים בידים את הבצק מעבירים ליטוף על כל הבצק מניחים לתפיחה עשרים דקות מורידים אוייר ומתפיחים שוב עשרים דקות מחלקים לעשרים כדורים שופכים שמן המגש מחלקים לכדורים מכסים מטפחים עוד עשר דקות. מרדדים כל כדור בין שתי ניירות אפיה ומטגנים אחד על אחד מגישים עם חמאה ודבש
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה