Translate

30 באוק׳ 2016

לחמניות מתוקות כמו הביגה המתוק

1 ק”ג קמח
150 גר’ חמאה רכה מאוד
2 ביצים
2 כפות שמרים יבשים (או 50 גר’ טריים)
כוס סוכר
2-3 כוסות מיים פושרים
סירופ סוכר:
1.5 כוסות סוכר
1כוס מים
כף סירופ מייפל (לא חובה)
בסיר קטן מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דק’ עד שמסמיך והופך לסירופ. להסיר מאש ולהניח לצינון.
בקערה גדולה שמים את כל החומרים ומתחילים ללוש עד קבלת בצק אחיד,רך ומעט שומני. (כ-10 דק’ לישה בידיים).
מקמחים את הקערה,מניחים את הבצק ומכסים במגבת.
משאירים לתפיחה של חצי שעה.
כעבור כחצי שעה לשים שוב את הבצק לכמה רגעים להוצאת אוויר ומניחים שוב להתפחה של עוד חצי שעה.
-מחממים תנור ל180 מעלות.
לוקחים  מהבצק חתיכות קטנות ומגלגלים לצורת נקניק ( כ5-10 ס”מ אורך).
כל שני ‘נקניקים’ כאלו מלפפים זה בזה לצורת בורג ,סוגרים לעיגול ומהדקים את הבצק.
בתבנית גדולה שעליה נייר אפייה מניחים את הלחמניות להתפחה של עוד כ 5 דק’.
מברישים בביצה ואופים כ 20-דק’ עד שהלחמניות מזהיבות יפה.
מיד עם הוצאתן מהתנור מכסים אותן במגבת עבה ל-10 דק’.
בעזרת מברשת מורחים בנדיבות רבה וכמה פעמים כל לחמניה בסירופ סוכר.
*אם מעוניינים להקפיא את הלחמניות מוטב להקפיא ללא הסירופ. כשרוצים להשתמש מוציאים מהמקפיא ומפשירים בטמפ’ החדר,מכינים מעט סירופ ויוצקים כשהן מופשרות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה