בצק עלים ממולא
1 חב בצק עלים
למריחה :1 ביצה
כפית שמן
שומשום
לערבב ביצה ושמן למרוח ולפזר שומשום
למילוי
2 בצלים גדולים פרוסים דק
2 שיני שום כתושים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב חתןך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
חב פטריות שמפניון( אפשר שימורים)לפרוס אותם
מלח,פלפל לבן
כפית א. מרק בטעם עוףקורט אגוז מוסקט מעט מאוד נגיעה
שלוש כפות שמן זית
אופן ההכנה:
להניח במחבת שמן זית להקפיץ את פרוסות בצל לפתוח את הבצל כל העיגולים לחישוקים נפרדים
להוסיף את השום לערבב ואז להוסיף את הפלפלים לטגן מעט ואז להוסיף תבלינים לאדות הייטב להניח על מסננת לצינון
לפתוח את הבצק עלים ,לחתוך בעזרת גלגלת לריבועים בגודל רצוי אני חתכתי את הבצק כל פעם לארבע ריבועים,לרוחב
להניח באמצע כל ריבוע מילוי לפזר פרורי לחם מעט מעל לקחת פינות נוגדות לחבר למעטפה להדק ולהניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט למרוח ביצה לפזר שומשום לאפות בחום גבוה ולהשגיח עד לצבע זהוב להכין רוטב פטריות ולהנות
רוטב פטריות
חצי קופסא פטריות חתוכות
1 בצל קצוץ דק
כפית מרק פטריות או כף קמח
קורט כורכום
כפית א, מרק
מלח ,פלפל לבן
שמיר קצוץ דק לפי הטעם (אני שמה שלוש כפות )
מיים 4 כוסות ועוד כוס לדלל את הקמח או אבקת מרק (יש המוסיפים יין לבן אצלי זה לא הולך)
לטגן קלות את הבצל להוסיף פטריות לערבב להוסיף תבלינים ומים לבשל רבע שעה להנמיח להוסיף את הקמח המדולל במים להמשיך לערבב להוסף א. מרק לבשל עד להסמכה להוסיף שמיר קצוץ ולכבות לכסות בכדי שלא יהיה קרום
1 חב בצק עלים
למריחה :1 ביצה
כפית שמן
שומשום
לערבב ביצה ושמן למרוח ולפזר שומשום
למילוי
2 בצלים גדולים פרוסים דק
2 שיני שום כתושים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב חתןך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
חב פטריות שמפניון( אפשר שימורים)לפרוס אותם
מלח,פלפל לבן
כפית א. מרק בטעם עוףקורט אגוז מוסקט מעט מאוד נגיעה
שלוש כפות שמן זית
אופן ההכנה:
להניח במחבת שמן זית להקפיץ את פרוסות בצל לפתוח את הבצל כל העיגולים לחישוקים נפרדים
להוסיף את השום לערבב ואז להוסיף את הפלפלים לטגן מעט ואז להוסיף תבלינים לאדות הייטב להניח על מסננת לצינון
לפתוח את הבצק עלים ,לחתוך בעזרת גלגלת לריבועים בגודל רצוי אני חתכתי את הבצק כל פעם לארבע ריבועים,לרוחב
להניח באמצע כל ריבוע מילוי לפזר פרורי לחם מעט מעל לקחת פינות נוגדות לחבר למעטפה להדק ולהניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט למרוח ביצה לפזר שומשום לאפות בחום גבוה ולהשגיח עד לצבע זהוב להכין רוטב פטריות ולהנות
רוטב פטריות
חצי קופסא פטריות חתוכות
1 בצל קצוץ דק
כפית מרק פטריות או כף קמח
קורט כורכום
כפית א, מרק
מלח ,פלפל לבן
שמיר קצוץ דק לפי הטעם (אני שמה שלוש כפות )
מיים 4 כוסות ועוד כוס לדלל את הקמח או אבקת מרק (יש המוסיפים יין לבן אצלי זה לא הולך)
לטגן קלות את הבצל להוסיף פטריות לערבב להוסיף תבלינים ומים לבשל רבע שעה להנמיח להוסיף את הקמח המדולל במים להמשיך לערבב להוסף א. מרק לבשל עד להסמכה להוסיף שמיר קצוץ ולכבות לכסות בכדי שלא יהיה קרום
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה