דפים

16 במרץ 2013

מופלטה


1 ק"ג קמח
1 כף גדושה מלח
3 כוסות מים פושרים או 4לפי הצורך
1 כוס שמן לטיגון
 כף שמרים יבשים
אופן ההכנה:
לערבב בקערה את הקמח והשמרים  כאשר נבלעו  הייטב בקמח להוסיף את  המלח,
להוסיף בהדרגה מים,
ללוש לבצק רך וגמיש.
לתת לבצק לנוח ככדור בצק כחצי שעה .
לחלק את הבצק לכדורים (כ- 40).
לטבול כל כדור בקערה עם שמן ולהניח על מגש משומן,
לכסות במגבת מטבח נקייה, למשך כחצי שעה.
לחמם מחבת על להבה בינונית,
לפתוח כל כדור בידיים משומנות בשמן לעלה דק בקוטר של 20 ס"מ ולטגן (אין צורך להוסיף שמן למחבת), כאשר רק את העלה הראשון מטגנים משני הצדדים.
כשהופכים לצידו השני להניח עליו עלה בצק נוסף , אחרי חצי דקה להפוך את שניהם יחד ולהניח עלה בצק נוסף וכך הלאה כשהערימה הולכת וגובהת ובכל פעם העלה החדש הוא התחתון בערימה שבמחבת..
כשהצטברו בערימה 10- 15 מופלטות וקשה להפוך את כל הערימה, להוציא מהמחבת ולהגיש לשולחן או להניח על צלחת ולכסות במגבת מטבח נקייה, ולהמשיך לטגן ערימה נוספת של מופלטות.


הכל לבצק להתפיח כשעההשני בערמה
להגיש חם עם חמאה, דבש ,

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה